Cancelarul german Angela Merkel, presata din toate partile sa faca mai mult pentru a lupta impotriva crizei din Zona euro, a avertizat joi ca nu isi poate asuma singura aceasta reponsabilitate la summitul G20. "Fortele Germaniei nu sunt nelimitate", a spus ea intr-un discurs in Bundestag, Camera inferioara a Parlamentului, dedicat summit-ului G20 din Los Cabos, Mexic.

Angela Merkel a afirmat ca este perfect constienta de faptul ca, "inca o data, toti ochii vor fi pe Germania", in timpul reuniunii.

Merkel a afirmat ca solicitarile adresate tarii sale precum crearea de eurobonduri si o relansare a economiei prin cresterea cheltuielilor nu vor fi "marea lovitura" care poate rezolva problemele din Europa si din lume.

"Tuturor celor" care asteapta asta de la Germania le-am spus: "Da, Germania este puternica, aceasta este motorul economiei si un pol de stabilitate in Europa". Dar, "toate pachetele (de ajutor financiar) sunt zadarnice, in cazul in care sunt supraestimate fortele Germaniei", a adaugat Merkel.

LideriiG20, care includG7 si pieteleemergente majore, au programata o reuniune inLosCabos, Mexic, in perioada18-19 iunie.