Nu se pune problema relaxarii conditiilor de ajutorare a Greciei si aceasta ar fi o strategie periculoasa, a avertizat vineri presedintele Bundesbank, banca centrala a Germaniei, Jens Weidmann, care nu a eliminat din discutie posibilitatea iesirii statului elen din Zona Euro, relateaza AFP.

"Grecia a avut parte de mai mult ajutor fata de alte tari. Relaxarea acestui program nu mai poate fi o optiune", a declarat Weidmann, pentru cotidianul El Pais, cu doua zile inainte de alegerile cruciale care vor avea loc pe 17 iunie.

"Cred ca ar fi o strategie periculoasa. Aceasta ar afecta tarile care au aplicat reforme", a adaugat el.

Totodata, Weidmann a afirmat ca prefera ca Grecia sa ramana in zona euro, insa a refuzat sa speculeze cu privire la acest subiect.

In plus, "necompletarea acordurilor va conduce la sfarsitul finantarii. Si acest lucru ar putea avea repercusiuni asupra sanselor lor de a ramane in zona euro", a indicat acesta.

Daca Grecia va decide sa iasa, "repercusiunile unei asemenea decizii ar fi cu siguranta foarte rele pentru Grecia, care nu ar mai putea importa din alte tari", a avertizat acesta.

Perspectiva unei victorii semnificative a stangii radicale la alegerile de duminica a generat nervozitate pe piete pe parcursul intregii saptamani si a inviat cele mai alarmiste previziuni.

Insa, stanga radicala, Syriza, nu este singura formatiune care doreste sa renegocieze programul. Daca nu pune in discutie, pe fond, planul de austeritate, conservatorii de la Noua Democratie, care sunt umar la umar alaturi de Syriza in sondaje, intentioneaza de asemenea o rediscutare a termenilor acestuia.