G20 se vor angaja sa sustina crestere economica si sa apere locurile de munca pentru a revigora economia globala, in timp ce in tarile din Zona euro isi vor apara moneda unica impotriva atacurilor de pe pietele financiare, potrivit unui proiect al comunicatului final al summit-ului din Los Cabos, Mexic.

Grupul G20, al tarilor bogate si in curs de dezvoltare, care face aproape 90% din PIB-ul mondial "se angajeaza sa ia masurile necesare pentru a consolida cresterea globala si pentru a restabili increderea", scrie in proiectul obtinut de AFP.

"Daca situatia economica va continua sa se deterioreze, tarile care dispun de suficient spatiu de manevra bugetara sunt dispuse sa coordoneze si sa puna in aplicare masurile adecvate pentru a sprijini cererea interna", spune proiectul de document.

Germania este una dintre tarile considerate ca avand un astfel de spatiu de manevra in finantele publice. "Vom actiona impreuna pentru a consolida redresarea si pentru a raspunde la tensiunile de pe pietele financiare", continua textul.

Dintre tarile G20, cele care sunt membre ale Zonei s-au declarat hotarate sa apere coeziunea Zonei euro de atacurile de pe pietele financiare, adauga documentul discutat la Los Cabos in timp ce ratele de imprumut in Spania au atins un nou record de peste 7%, un nivel considerat nesustenabil.