Noul ministru al Finantelor, Florin Georgescu a redus chiria perceputa pentru unul din apartamentele pe care le detine cu aproape 600 de lei, percepand pentru cele doua camere situate in zona Bibescu Voda circa 1870 lei lunar, fata de 2455 de lei, in urma cu un an. De asemenea, Georgescu si-a recuperat in 2011 si imprumutul de 20.000 de euro acordat unei cunostinte, potrivit declaratiei sale de avere.

Florin GeorgescuFoto: Agerpres

Vezi in atasament declaratiile de avere si de interese ale prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu

Florin Georgescu nu a cunoscut modificari ale valorii bunurilor pe care le detine, el preferand sa isi conserve averea in ultimele 12 luni. Colectia de bijuterii e la aceeasi valoare (in crestere cu 200 de euro din cauza aprecierii aurului). El mai detine un teren intravilan in Snagov, cu o suprafata de 1112 metri patrati, cumparat in 2003, doua apartamente din Bucuresti - de 80 si 60 de metri patrati, primul cumparat, iar al doilea mostenit. De asemenea, are o casa de vacanta in Snagov - din "panouri de lemn" precizeaza Georgescu in declaratia de avere. Nu are autoturism, in schimb este manifestata preferinta sa pentru bijuterii si obiecte de arta.

In ceea ce priveste conturile, noul vicepremier are circa 3 milioane de lei in bani cash si in titluri de stat, cu putin peste economiile din anul anterior.

El mai detine 40 de actiuni in valoare de 100 lei la SC Aversa SA iar salariul obtinut de la Academia de Studii Economice i-a scazut cu circa 4000 de lei anual, pana la 10.600 lei.