Ministerul francez de finante are in vedere o revizuire in crestere a ratei de taxare aplicata tranzactiilor financiare, care ar trebui sa se aplice incepand cu luna august tranzactiilor cu actiuni ale societatilor cotate la bursa, relateaza, marti, cotidianul Los Echos, citat a AFP.

Aceasta taxa, inspirata de asa-numita taxa Tobin, era stabilita initial la o rata de 0,1% din suma supusa tranzactiei, insa eficienta sa nu a fost atat de mare pe cat se astepta.

"Estimarile realizate de guvernul Fillon, si anume 1,1 miliarde de euro anual, nu vor fi atinse", a subliniat consilierul ministerului, citat de cotidianul Los Echos.

Un audit al Curtii de Conturi asupra finantelor publice, pe care guvernul intentioneaza sa se bazeze in procesul de ajustare a politicii sale bugetare si fiscale si care va fi publicat la inceputul lunii iulie, va fi o ocazie pentru corectarea aceastei performante slabe.

Conform cotidianului citat, noua rata de taxare va fi inferioara nivelului de 0,3 puncte procentuale, care a fost evocat de mai multi specialisti.

Taxa asupra tranzactiilor financiare ar trebui sa se aplice tranzactiilor cu actiuni ale societatilor cu o valoare pe Bursa mai mare de 1 miliard de euro.