"In urma deciziei Tribunalului Bucuresti, Managerul de Fond se confrunta cu o situatie noua si intentioneaza sa monitorizeze atent activitatile administratorului special si judiciar al Hidroelectrica. Managerul de Fond va depune toate eforturile pentru a se asigura ca va exista o implementare prompta a planului de reorganizare care va genera beneficii pe termen lung pentru companie si actionarii sai. Managerul de Fond considera ca planul de reorganizare ar trebui sa urmareasca imbunatatirea fluxului de numerar prin cresterea veniturilor si reducerea cheltuielilor", se arata intr-un comunicat al Fondului Proprietatea, remis HotNews.ro

Managerul de Fond va actiona in scopul protejarii intereselor Fondului pe parcursul procedurii de insolventa si ar dori ca iesirea Hidroelectrica din acest proces sa aiba loc in cel mai scurt timp posibil. Managerul de Fond doreste sa reitereze faptul ca nu preconizeaza ca procedura de insolventa a Hidroelectrica sa aiba un impact material asupra actiunilor corporative ale Fondului planificate pentru acest an, inclusiv plata dividendelor, programul de rascumparare si listarea secundara propusa la Bursa de Valori din Varsovia.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucuresti (FTIML Sucursala Bucuresti sau Managerul de Fond), in calitate de Administrator Unic si Manager de Investitii al Fondului Proprietatea anunta ca Tribunalul Bucuresti a admis astazi cererea de insolventa a SC Hidroelectrica SA, cerere care a fost depusa de companie la data de 15 iunie 2012.

La data de 18 iunie 2012 Managerul de Fond a luat cunostinta de pe Portalul Instantelor de Judecata din Romania despre decizia Hidroelectrica de a solicita insolventa avand in vedere situatia financiara a companiei, respectiv existenta unor probleme de lichiditate pe termen scurt.

Ca urmare a admiterii cererii de insolventa, Tribunalul Bucuresti a desemnat EURO INSOL SPRL ca administrator judiciar interimar. Tribunalul Bucuresti a stabilit termenul pentru prima Adunare a Creditorilor pentru data 29

august 2012 si a fixat ca termen pentru continuarea procedurii data de 12 decembrie 2012, cand administratorul judiciar va expune, in sinteza, masurile efectuate. In conformitate cu dispozitiile Legii 85/2006 privind procedura insolventei, Adunarea Generala a Actionarilor companiei va desemna administratorul special, in timp ce Adunarea Creditorilor va desemna administratorul judiciar.

Principalele atributii ale administratorului special sunt:

  • reprezinta interesele companiei;
  •  propune administratorului judiciar un plan de reorganizare a activitatii companiei;
  • administreaza activitatea companiei, sub supravegherea administratorului judiciar, dupa confirmarea planului.

Principalele atributii ale administratorului judiciar sunt:

  • elaborarea planului final de reorganizare a activitatii companiei;
  • supravegherea operatiunilor de gestionare a patrimoniului companiei;
  • conducerea activitatii companiei;
  • introducerea de actiuni pentru anularea actelor frauduloase incheiate de companie in dauna drepturilor creditorilor;
  • mentinerea sau denuntarea unor contracte incheiate de companie;
  • verificarea creantelor si, atunci cand este cazul, formularea de obiectiuni la acestea, precum si intocmirea tabelelor creantelor.