Guvernatorul Mervyn King si alti factori de decizie din Banca Centrala a Angliei au avertizat marti, in timpul unei audieri intr-o comisie a Parlamentului britanic ca situatia economica s-a deteriorat atat de mult incat previziunile facute cu sase saptamani in urma sunt total depasite, scrie Financial Times.

Guvernatorul Bancii Angliei a spus ca Marea Britanie sau alte economii importante nu vor avea o recuperare robusta din criza pana cand Zona euro nu isi va rezolva problemele decisive.

Una dintre remarcile sale foarte sumbre, venita la scurt timp dupa cifrele slabe anuntate de finantele publice britanice, a fost cea potrivit careie Marea Britanie nu a ajuns nici la jumatatea drumului crizei care a inceput acum aproape cinci ani.

"Atunci cand aceasta criza a inceput in 2007-2008, cei mai multi oameni, inclusiv noi insine, nu am crezut ca vom fi in continuare chiar in mijlocul ei, chiar acum", a declarat Sir Mervyn in Comitetul pentru Trezorerie.

Descriindu-se ca "pesimist", in ceea ce priveste evolutiile din Zona euro, dl. King a spus, "Nu am nicio idee despre ce se va intampla in Zona euro".