Ghidul Global 2012 Ernst & Young: Tarile din intreaga lume isi modifica sistemele fiscale pentru domeniul petrolier

de DP     HotNews.ro
Miercuri, 27 iunie 2012, 11:49 Economie | Finanţe & Bănci

 documente
(27 Iun 2012) PDF, 2MB
Multe tari au adus modificari semnificative in regimul de taxare pe parcursul ultimelor 18 luni, revizuind regimul fiscal aplicat companiilor din domeniul petrolier. Schimbarile au vizat redeventele si taxele specifice acestei industrii, precum si impozitul pe profit si anumite aspecte de procedura fiscala relevante, se arata in studiul Ernsta & Young- 2012 Global Oil & Gas Tax Guide - care face o trecere in revista a modurilor in care guvernele incearca sa contureze un regim mai atractiv de taxare in industria de petrol si gaze.
Citeste in atasament intregul studiu sau vezi mai jos cele mai importante observatii

Tendinte importante care au impact asupra reglementarilor fiscale anul acesta:
  • Revizuirea regimurilor fiscale: multe state si-au revizuit in 2011 regimul fiscal aplicat companiilor din domeniul petrolier. Schimbarile au vizat redeventele si taxele specifice acestei industrii, precum si impozitul pe profit si anumite aspecte de procedura fiscala relevante.
  • Interesul pentru resurse neconventionale: pe langa resursele conventionale, atentia guvernelor a fost tot mai mult captata de noile surse de combustibil, cum ar fi, de exemplu, gazele de sist, a caror exploatare este in continuare o prioritate in America de Nord, China si in anumite tari din Europa. Polonia, spre exemplu, este in curs de adaptare a regimului fiscal pentru exploatarea gazelor de sist, desi acest domeniu este abia la inceput.
  • Noi rezerve de hidrocarburi: tarile africane, Cipru si Israel sunt in proces de redefinire a legislatiilor nationale de taxare pentru industria de petrol si gaze, in urma noilor descoperiri de rezerve de hidrocarburi.
  • Competitie deschisa pentru resursele din platforma Arctica: tarile prezente in zona Arctica concureaza pentru atragerea investitiilor in proiecte de exploatare a rezervelor de resurse naturale. Rusia, tara cu cel mai mare potential de exploatare in zona, este deja in proces de elaborare a unui nou regim fiscal, atractiv, pentru proiectele off-shore desfasurate in zona platformei Arctice.
  • Managementul costurilor ridicate din domeniul petrol si gaze: guvernele fac eforturi sa administreze preturile ridicate din domeniul petrolier, prin maximizarea eficientei in productia de petrol si gaze. Aceasta strategie are drept scop o redresare bugetara, concomitent cu asigurarea unei rentabilitati satisfacatoare a exploatarii resurselor naturale din fiecare stat.

Politicile fiscale pentru combustibili variaza mult de la o tara la alta. Doar in grupul tarilor OECD, spre exemplu, componenta fiscala care se regaseste in pretul petrolului variaza de la 13% in Statele Unite si Mexic, la aproximativ 60% in Marea Britanie, Norvegia si Grecia. Aceasta componenta fiscala este principala cauza pentru variatia preturilor combustibilului de la o tara la alta. Iata mai jos o clasificare a preturilor la pompa in lume si a componentei fiscale a acestora:
Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

865 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică