Magazinul Burberry e chiar langa Biserica Luterana. Zici Biserica, zici Dumnezeu, zici Viata, zici Moarte, dupa care imediat ii zici „buna ziua” baiatului de la intrarea in Burberry, intrucat ai si ajuns. Un domn elegant te intampina imediat , iti zambeste si te masoara din priviri. Il masori si tu, ca sa vada ca ai vazut si tu filmul “Nașul”. Ai vrea sa-i spui in gluma “Stiti, diseara mi-as trage un glonte in picior. Cam ce mi-ati recomanda sa port in Ambulanta?”, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro.

Iti dai seama insa cu rapiditate ca nu e genul de gluma pe care Consilierul s-o guste asa ca ii spui ca ai venit manat de dorinta de a-ti infasura gatul cu unul din fularele Lor. “Aveti si din Acela?”, il intrebi in soapta pe Consilier, facandu-i cu ochiul. “La etaj”, zice si rade politicos, semn ca a inteles aluzia. Il intrebi daca a vandut vreun fular Burberry de cand cu …..El te priveste direct in ochi si te intreaba daca esti cumva de la presa. Nu, ii spui tu cu calm si cu accent ardelenesc. Sunt de la tara, cu niste treaba pe aici si nu m-am putut abtine cand am vazut magazinul sa nu intru sa va intreb. “Nu am vandut domnule niciunul”, zice Consilierul privind cu tristete intr-o parte. Dar urcati la etaj sa le vedeti. Un coleg va astepta acolo sa va consilieze, zice el cu glasul plin de speranta.

Urci. Ajungi in fata Fularului. Sunt de fapt doua, asezate in jurul gatului unui singur manechin. Nastase, iti spui in gand, nu si-a permis decat un fular. Manechinul asta are doua.

Imediat, pe nevazute, apare Consilierul_Numarul_Doi. Ii spui pentru ce ai venit, el zambeste politicos si iti spune direct:

Dom`ne, tot ce s-a spus in presa sunt prostii. Fularul lui Nastase e din acela mai ieftinut, il iei la cel mult 100 de euro”, zice oarecum dezamagit ca Nastase le-a facut reclama unui produs mai ieftin, mai pentru “mase”. “ E modelul clasic, stiti? Uitati, acest Burberry costa 1640”. Euro?, intrebi tu cu o voce plictisita. Nu domnule, in Lei. Roni, lei romanesti.

Intrebi iar daca a simtit ca li s-a facut vreo reclama. “Ei, au mai auzit cate unii de noi”, zice. “Dar in vanzari sa stiti ca nu s-a simtit deloc. Nu am vandut niciun fular de cand cu…”

Nu, nu s-au gandit sa dea numele Nastase modelului clasic, de 100 de euro bucata. Au totusi prestanta lor. Intreaba daca te-ai decis pentru un model, tu ii spui in gluma ca singurul model pentru care te-ai fi decis mai in trecut era Demi Moore, dar acum e cam tarzior si pentru tine si pentru ea.

“Poate la iarna veti veni totusi sa optati pentru…”, zice Consilierul, cu Vocea plina de speranta. Ai vrea sa ii spui ca daca te vei impusca in gat, iti vei pune bani deoparte macar pentru un ciorap Burberry sau ca vei negocia cu mai multi producatori urmand sa organizezi o licitatie pentru spatiul de reclama de pe gat. Razi si pleci din magazin, cu gandul ca ai descoperit diferenta dintre un produs Burberry si gestul lui Nastase: unul dintre ei nu e sigur fals.

Citeste si comenteaza pe blogul Hymerion.ro