"Banca Transilvania saluta Hotararea Curtii de Apel Bucuresti, respectiv a Curtii de Apel Cluj, pronuntata astazi, 27 iunie, prin care s-a dispus achitarea reprezentantilor Bancii Transilvania si ai subsidiarei BT Securities, privind presupuse actiuni legate de manipularea pietei de capital", au transmis miercuri HotNews.ro oficialii Bancii Transilvania

"Este vorba de doua dosare, in primul dintre acestea, care se refera la presupuse actiuni de manipulare a pietei de capital, fiind achitati dl.Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al bancii si dl.Dan Dascal, Director operatiuni la SSIF BT Securities. In cel de-al doilea caz, avand ca obiect presupusa manipulare a pietei de capital prin tranzactionarea de actiuni pe piata RASDAQ, care - asa cum se stie - nu este o piata reglementata, a fost achitat dl.Rares Nilas", Directorul General al BT Securities.

Hotararea acestor instante superioare reprezinta o noua etapa depasita cu succes in cele doua dosare. Institutiile abilitate au interpretat corect informatiile despre aceste cazuri: tranzactiile efectuate au fost uzuale, realizate in conformitate cu normele pietei in care au fost operate, mai spun oficialii bancii transilvane.

"Sunt bucuros ca demersurile juridice mi-au dat dreptate si de aceasta data. Am primit, astfel, reconfirmarea nevinovatiei mele. Acuzatia a fost complet nefondata tocmai pentru ca nu am facut nimic care sa contravina legislatiei in domeniu. Multumesc tuturor, si pe aceasta cale, pentru incredere si sustinere", a declarat si presedintele CA al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila.

DIICOT Cluj anuntase in urma cu doi ani ca presedintele CA al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, alaturi de Christofourou Georgios, director general al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de manipulare a pietei de capital si spalare de bani.

In acest dosar, au mai fost trimisi in judecata Claudiu Eugen Iuliu Silaghi - fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Anastasios Isaakidis - angajat al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, Mirela Silaghi, Doina Marioara Cojocaru, Dan Sergiu Dascal si Radu Codrut Jurcovanu.