"In urma anuntului IMMOFINANZ Group, proprietarul centrului comercial Armonia Arad Shopping Center, care in contextul economic actual a hotarat reconversia sit-ului intr-o alta destinatie comerciala, Carrefour confirma retragerea din Armonia Arad Shopping Center si este in cautarea unei alte locatii in acest oras. In aceste conditii si din dorinta de a se adapta noilor caracteristici ale pietei, Carrefour Romania va inchide incepand cu data de 30.08.2012 magazinul Carrefour din incinta acestui centru comercial", se arata intr-un comunicat al retailerului.

Cu toate acestea, Carrefour nu va iesi de pe piata aradeana, avand incredere in acest oras si in aceasta regiune, astfel ca in prezent cauta activ un alt sit comercial pentru a-si reloca activitatea.

Armonia Center Arad a fost inaugurat in luna Mai 2008 si pe langa un hipermarket Carrefour in suprafata totala de 12.550 mp mai include un magazin Bricostore si o galerie comerciala cu aproximativ 80 de magazine.

"Carrefour intelege necesitatea de reconversie a acestui centru comercial si are incredere in determinarea si capacitatea IMMOFINANZ Group de a redezvolta intr-o maniera pozitiva aceasta zona comerciala pentru a creste atractivitatea orasului per ansamblu", a declarat Francois Melchior de Polignac, director general Carrefour Romania.

"Piata imobiliara este o zona a economiei mereu in schimbare, extrem de volatila si sensibila la evolutii in plan micro si macro economic. Daca in plin boom economic, piata imobiliara din Romania a cunoscut o expansiune fara precedent, in prezent, restrangerea activitatii economice in diverse domenii a determinat o regandire a multor sit-uri comerciale. In situatia reconversiei centrului comercial Armonia Arad, Carrefour Property Romania, bratul imobiliar al Carrefour in Romania, se implica activ in identificarea unor sit-uri comerciale in interiorul orasului pentru relocarea activitatii magazinului existent", a declarat Anca Damour, director Carrefour Property Romania.