Sorin - Mihai Popa a fost numit Director de Dezvoltare Comerciala si Marketing in cadrul Banque de Detail Hors France Metropolitaine (BHFM), structura care coordoneaza activitatea filialelor Societe Generale din afara Frantei. DI. Sorin - Mihai Popa a ocupat inainte de aceasta numire functia de Director General Delegat al BRD-Groupe Societe Generale. In calitate de Director de Dezvoltare Comerciala si Marketing, el devine membru al Comitetului de Directie al BHFM. Ca urmare a acestei numiri, dl. Popa a renuntat la pozitia de Director General Delegat al BRD-Groupe Societe Generale. In acelasi timp, el este membru al Consiliului de Administratie al BRD-Groupe Societe Generale.

Dupa perioada de stagiatura in domeniul comercial si contabilitate, a evoluat ca inspector in cadrul Administratiei Financiare Pitesti, intre anii 1990-1993. Devine angajatul Societe Generale - Sucursala Bucuresti in 1993, ocupand succesiv functia de controlor general si pe cea de Director Executiv al sucursalei in perioada 1996-1999.

Dupa aceasta data a fost numit Director al Departamentului Retelei din cadrul BRD - Groupe Societe Generale, pana in anul 2003 cand a preluat functia de Director General Adjunct si a fost numit in Consiliul de Administratie al BRD. Din 2002, a coordonat direct procesul de restructurare, reorganizare si modernizare al retelei, iar din 2004, a coordonat procesul de dezvoltare al BRD si densificarea retelei de agentii. In 18 aprilie 2007, a fost reales în functia de administrator al BRD pentru un mandat de 4 ani.

Este absolvent al Facultatii de Finante Contabilitate - Academia de Studii Economice din Bucuresti si detine Diploma Internationala de Management eliberata de Institutul de Administrarea Intreprinderilor din cadrul Ecole Superieure de Gestion - Toulouse, Franta.