Fondul Monetar International (FMI), care in luna aprilie revizuise in crestere previziunile economice la nivel mondial, le-a redus usor luni, invocand "noi semne de slabiciune", in special in Zona euro si in Statele Unite ale Americii, scrie presa internationala.

"In ultimele trei luni, revigorarea economiei la nivel mondial, care nu era foarte mare, a aratat noi semne de slabiciune", afirma FMI intr-o actualizare a perspectivelor economice mondiale.

Mentionand o "usoara scadere", comparativ cu luna aprilie, Fondul se asteapta acum o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) mondial la 3,5% (cu 0,1 puncte mai putin decat estimarea din aprilie), in 2012 si la 3,9% (-0, 2 puncte fata de datele din aprilie) in 2013, arata prognoza actualizata.

Institutia continua sa avertizeze asupra unor noi "riscuri" de inrautatire a situatiei economice mondiale.

FMI arata cu degetul catre "incertitudinea tot mai mare privind cresterea economica si situatia politica in Grecia, problemele din sectorul bancar din Spania si indoielile cu privire la capacitatea guvernelor de a pune in aplicare reformele".

La o conferinta de presa luni, oficialii Fondului au insistat pe "riscurile", pe care le reprezinta tarile din sudul Europei.