Agentia de evaluare Moody`s a revizuit luni in scadere de la "stabila" la "negativa" perspectiva ratingului triplu A pentru Germania, Olanda si Luxemburg, din cauza "cresterii incertitudinii" in cazul crizei datoriilor din Zona euro.

De asemenea, agentiaa declarat cava revizui" lasfarsitultrimestruluial treilea" ratingul de top triplu AacordatFranteisi Austriei,alte doua taridinZonaeuro a caor rating fusese coborat in perspectivanegativain luna februarie.

Concret,plasarea unui rating sub perspectiva negativainseamna caagentianuexclude scaderea ratingului AAA, incazde deteriorare asituatiei.

Moody's atrage atentia ca este tot mai probabil ca Grecia sa iasa din Zona euro. Chiar daca acest eveniment va fi evitat, alte state din Zona ar putea avea nevoie de ajutor, in special Spania si Italia, considera Moody's.

Germania, ancora de stabilitate in Zona Euro

"Germania va continua sa functioneze ca o ancora de stabilitate in Zona Euro", a reactionat Ministerul de Finante german, luni seara, dupa scaderea perspectivei datoriei publice a tarii, de catre agentia de rating Moody`s.

"Germania va face totul cu impurena partenerii sai pentru a depasi cat mai repede posibil, criza datoriilor din Europa", a declarat ministerul intr-un comunicat.

Oficialii ministerului au mai precizat ca au "citit documentul Moody`s" si au constatat ca "riscurile din Zona Euro mentionate de catre agentia de rating nu sunt noi."