Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a inrautatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2012 si 2013, avertizand ca situatia externa dificila si criza politica interna ar putea afecta avansul PIB pe termen scurt. Intrebat cum comenteaza acest lucru, ministrul finantelor, Florin Georgescu, a spus ca "PIB-ul pe termen scurt insemnand PIB-ul de cand dureaza criza politica, adica de vreo 3-4 saptamani". De asemenea, a mai spus ca "BERD este si el unul dintre creditori, dar cei care ne dau bani pentru a finanta deficitul extern in proportie substantiala, sunt Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala".

"De la BERD avem unele intrari de credite pe diferite proiecte de infrastructura in general, asa incat estimarile privind cresterea economica vor fi definitivate, pentru acest an si pentru anul urmator, dupa misiunea FMI si a celorlalti colegi din echipa de creditori internationali si vor fi comunicate la finele misiuni, undeva in jurul datei de 12-14 august", a mai spus Georgescu.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a inrautatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an de la 1,2% la 0,8%, precum si pentru 2013, avertizand ca situatia externa dificila si criza politica interna ar putea afecta avansul PIB pe termen scurt, relateaza Mediafax.

Modificarea estimarii economice aferente anului in curs inverseaza ultima revizuire de catre BERD, din raportul din mai, cand institutia bancara ridicase prognoza pentru Romania de la 0,8% la 1,2%.

BERD a inrautatit si asteptarile privind cresterea economiei Romaniei anul urmator, de la 2,6% la 1,8%.