Cererile pentru beneficii de somaj au scazut cu 35.000 de persoane la sfarsitul celei de-a treia saptamani a lunii iulie, la 353.000, arata cifrele Departamentului Muncii american, publicate joi si citate de Bloomberg. Totodata, un alt raport publicat joi arata o crestere a comenzilor pentru bunurile de folosinta indelungata in iunie.

Economistii chestionati de Bloomberg prognozau ca aceste cereri vor ajunge la 380.000.

Incetinirea economiilor din Europa si China, care a dus la reducerea cererii globale de bunuri, poate continua sa reduca numarul angajatilor. De asemenea, alegerile prezidentiale din SUA si batalia cu privire la scaderea taxelor si a cheltuielilor bugetare pot ingreuna angajarile.

Pe de alta parte, comenzile pentru bunuri de folosinta indelungata au crescut mai mult decat asteptarile in iunie, pe fondul majorarii cererii pentru avioane si bunuri militare, care au compensat reducerea cheltuielilor cu echipamentele din mediul de afaceri privat, arata datele publicate de Departamentul Comertului.

Comenzile pentru bunuri care pot fi utilizate cel putin trei ani au crescut cu 1,6 procente in iunie, in timp ce economistii chestionati de Bloomberg se asteptau la o expansiune de doar 0,3%.

Rata somajului a ramas la 8,2 procente, marcand cea de-a 41-a luna consecutiva in cara rata somajului depaseste 8 procente - cea mai luna serie in care aceasta se afla la un nivel atat de ridicat dupa cel De-al Doilea Razboi Mondial.

Ford Motor, care spune ca va opri temporar pentru pauza anuala de vara 13 intreprinderi pentru o saptamana in loc de doua, si-a redus perspectiva pentru restul anului pe fondul pierderilor din Europa care nu pot fi acoperite de castigurile din America de Nord.

Economia Europei, ce reprezinta un sfert din veniturile Ford, este intr-o starea mai rea fata de estimarile companiei la inceputul anului si va fi o "provocare" pentru cel putin urmatorii cinci ani, a precizat CFO-ul Ford, Bob Shanks.