Presedintele Statelor Unite Barack Obama a declarat luni ca Zona Euro nu se va dezintegra sub povara crizei datoriilor, ci raman de luat "masuri decisive", batranul continent pentru a face fata acestei amenintari.

Obama, a spus la New York, in fata donatorilor Partidului Democrat care contribuie cu fonduri pentru campania de realegere a sa, ca situatia economica din Statele Unite este inca precara si a avertizat asupra "turbulentelor din lunile urmatoare".

"Europa este inca o problema, si multi oameni prezenti aici care fac afaceri in Europa, intelega acest lucru", a remarcat Obama in fata a 60 de persoane, inclusiv lideri ai marilor companii de pe Wall Street.

"Nu cred ca, in cele din urma, europenii vor lasa euro sa se destrame, dar ei vor trebui sa ia masuri decisive. Am petrecut o multime de timp incercand sa lucrez cu ei, si (secretarul Trezoreriei) Tim Geithner a petrecut mult timp lucrand cu ei pentru a se asigura ca acestia isi dau seama ca, cu cat mai reprede vor lua masuri decisive, cu atat mai repede ne va fi mai bine", a adaugat Obama.

Presedintele SUA a explicat apoi ce inseamna "masuri decisive", amintind de pachetul de relansare de aproape 800 miliarde dolari pe care administratia sa l-a adoptat in primavara anului 2009.