Discutiile dintre troica creditorilor si oficialii greci au inregistrat "progrese" in ultimele zile, a declarat duminica Poul Thomsen, expertul FMI la Atena, citat de AFP. Delegatia creditorilor internationali ai Greciei, Fondul Monetar International, Banca Centrala Europeana si Uniunea Europeana, se afla la Atena pentru pregatirea unui nou pachet de masuri de austeritate prin care bugetul elen sa economiseasca 11,5 miliarde de euro.

"Am facut progrese bune, ne vom intoarce la inceputul lunii septembrie la Atena", a precizat Thomsen dupa intalnirea cu ministrul grec de Finante, Yannis Stournaras, si cu ministrul Muncii, Vroutsis Yannis.

Ministrii greci au avut duminica dimineata intalniri cu reprezentantii troicai, Poul Thomsen (FMI), Klaus Masuch (BCE) si Matthias Mors (UE), pentru a pune la punct programul de economii 11, 5 miliarde de euro pe care Grecia ar trebui sa il adopte pentru 2013 si 2014.

"Se depun eforturi puternice" pentru a ajunge la un acord, a declarat o sursa din Ministerul Finantelor la inceputul reuniunii, subliniind faptul atmosfera discutiilor este "buna".

Expertii troicii au presat in ultimele saptamani Guvernul de la Atena sa accepte reduceri suplimentare ale cheltuielilor publice, inclusiv taierea salariilor si a pensiilor.

Creditorii au aratat ca aceste masuri reprezenta o conditie pentru eliberarea unei noi transe de imprumut, in valoare de 31,5 miliarde de euro, in luna septembrie.