BNR a achitat luni peste 500 mil DST (Drepturi Speciale de Tragere) ca prima transa a imprumutului contractat de Romania la FMI, realizand un profit din aceasta operatiune "cat castigul inregistrat in jumatate de an", a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Astazi am facut plata celor mai mult de 500 milioane DST la FMI. Am facut profit si din aceasta rambursare. Cat am facut profit in jumatate de an, am facut numai astazi din acesta plata. Nu spun asta ca sa ne laudam. Spre surprinderea celor care au calculat ca vom avea pierdere, pot spune ca am facut un profit substantial", a declarat Isarescu la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei.

Prima transa de plata catre FMI totalizeaza 546 mil. drepturi speciale de tragere, 1 DST fiind cotat luni de catre BNR la 5,5873 lei

Banca Nationala a Romaniei a obtinut anul trecut un profit de 301,4 mil. lei, (70 mil. euro), in timp ce la nivelul sistemului bancar s-a inregistrat o pierdere de aproape 430 mil. lei (100 mil. euro).