Economia italiana s-a afundat si mai mult in recesiune in cel de-al doilea trimestru al anului 2012, cu o contractie de 0,7% din Produsul Intern Brut in raport cu trimestrul precedent, arata primele estimari publicate marti de institutul de statistica italian Istat, citate de AFP.

Afectata puternic de criza datoriei suverane si de planurile de austeritate luate de guvern in intentia de a restabili increderea pietelor, a treia cea mai mare economie a zonei euro a intrat in recesiune in al patrulea trimestru din 2011, cu un declin al PIB-ului de 0,7%.

Totusi, scaderea din trimestrul doi a fost mai mica decat cea din trimestrul intai, cand economia a inregistrat un declin de 0,8 procente, insa este peste asteptarile analistilor.

Fata de acelasi trimestru al anului trecut, PIB-ul a scazut cu 2,5%.

Pe de alta parte, tot marti au fost publicate si cifrele privind activitatea industriala pentru luna iunie, care arata o contractie a productiei industriale de 1,4% in rapot cu luna anterioara, dupa ce in mai aceasta se contractase cu 0,8%.

Aceasta scadere a productiei industriale, un pilon al economiei italiene, este peste estimarile economistilor, care se asteptau la un declin de 1,2%.