Premierul Victor Ponta se va intalni miercuri cu membrii delegatiei FMI, CE si BM, el spunand ca este, ca si seful delegatiei Fondului Monetar International, "un pic ingrijorat de ceea ce a fost", dar ca situatia de criza s-a incheiat dupa referendum, iar Guvernul isi va respecta angajamentele, scrie Mediafax.

O delegatie comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti pentru a discuta cea de-a sasea evaluare a acordului de tip preventiv incheiat anul trecut, avand pe ordinea de zi negocierea mai multor masuri fiscale propuse de Guvernul Ponta si analizarea proiectului de buget pentru 2013.

Seful misiunii FMI, Erik de Vrijer, s-a intalnit marti cu presedintele interimar, Crin Antonescu, iar la inceputul discutiilor a afirmat ca este "putin ingrijorat" de impactul pe care il are actuala situatie politica din Romania asupra economiei.

La finalul sedintei de marti a Guvernului, premierul Victor Ponta a afirmat ca, pe baza discutiilor avute cu ministrul Finantelor si cu guvernatorul Bancii Nationale, poate spune ca Guvernul si-a indeplinit toate obligatiile privind deficitul bugetar, reformele structurale si va respecta in continuare prevederile acordului incheiat cu institutiile financiare internationale.

"In rest, a little bit concerned ( in engleza "un pic ingrijorat"-n.r.), toti suntem un pic ingrijorati de ceea ce a fost, din punctul meu de vedere. Pe 29 iulie s-a incheiat ca si criza politica, iar institutiile statului, fie ca vorbim de Banca Nationala, de Ministerul de Finante, de celelalte institutii ale statului, au asigurat si vor asigura in continuare si stabilitate si predictibilitate", a spus Ponta, la solicitarea jurnalistilor de a comenta afirmatiile sefului misiunii FMI.