Finantele vor bloca veniturile primariilor care au cheltuit nejustificat banii primiti de la Guvernul Ungureanu

de DP     HotNews.ro
Miercuri, 8 august 2012, 19:17 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
(08 Aug 2012) PDF, 109KB
(08 Aug 2012) PDF, 209KB
Finanţele vor bloca alimentarea cu veniturile cuvenite din cote defalcate din impozitul pe profit şi TVA pentru primăriile care au primit de la Guvernul Ungureanu bani de la Fondul de rezervă şi i-au folosit pentru alte destinaţii,se arata intr-un poriect legislativ publicat miercuri. "Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene sistează alimentarea cu cote defalcate din impozitul pe venit şi cu sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale care au beneficiat de sume de la bugetul de stat potrivit Hotărârii Guvernului nr.255/2012 şi le-au utilizat pentru finanţarea altor cheltuieli, până la restituirea integrală a sumelor respective la bugetul de stat", spune documentul.

De asemenea, se propune posibilitatea aprobării eşalonării
lunare a sumelor de restituit la bugetul de stat, în tranşe egale, până la sfârşitul anului, de către direcţiile generale ale finanţelor publice, prin decizie a directorului, pe baza analizei efectuate asupra veniturilor şi cheltuielilor bugetelor locale, la solicitarea justificată a ordonatorului principal de credite, în cazul în care restituirea integrală într-o singură lună a sumelor afectează funcţionarea unităţilor administrativ-teritoriale.
În situaţia în care ordonatorii principali de credite ai bugetelor
locale nu achită o tranşă lunară la termenul stabilit, eşalonarea îşi
încetează efectele şi direcţiile generale ale finanţelor publice sistează alimentarea cu cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Până la restituirea sumelor la bugetul de stat de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale, în contul din care acestea au fost încasate, cotele defalcate din impozitul pe venit şi sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, care au fost sistate, vor fi alocate bugetelor locale beneficiare numai pentru achitarea acestor obligaţii
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

859 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by