VIDEO Rectificare buget: Incasari mici din accize si bani UE,cresteri la impozit pe venit si taxa pe bunuri
In acelasi timp, Guvernul mizeaza pe majorarea veniturilor la bugetul de stat din taxa pe valoarea adaugata (cu 2,3 miliarde lei), impozitul pe venit si salarii (cu 430,9 milioane lei) si taxa pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizarii bunurilor sau pe desfasurarea de activitati (cu 288,8 milioane lei).
Veniturile Fondului Proprietatea sunt indicate in scadere cu 430 milioane lei.
Cheltuielile bugetului de stat sunt diminuate, pe sold, cu 753,8 milioane lei, reducere acoperita in principal prin anularea sumelor retinute de 10% din bugetul aprobat. Conform legii, ordonatorii principali de credite repartizeaza la inceputul anului creditele bugetare, dupa retinerea unui cuantum de 10% din suma. Aceasta suma retinuta este repartizata in semestrul al II-lea al anului, dupa analizarea de catre Guvern a executiei bugetare pe primul semestru.
Cheltuielile de personal cresc cu 648 milioane lei, in principal ca urmare a majorarii salariilor in sistemul bugetar, iar cheltuielile cu dobanzile sunt majorate cu 862,1 milioane lei.
In acelasi timp, cheltuielile aferente proiectelor cu finantare din fonduri externe nerambursabile sunt diminuate cu 1,4 miliarde lei, iar alte transferuri se diminueaza cu 343,5 milioane lei. Alte cheltuieli scad cu 42,4 milioane lei.
Bugetul fondurilor provenite din credite externe se dimineaza, pe sold, cu suma de 67,8 milioane lei, bugetul fondurilor externe nerambursabile se diminueaza atat la venituri, cat si la cheltuieli cu 14,4 milioane lei, iar bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate se majoreaza atat la venituri, cat si la cheltuieli cu 2,3 milioane lei.
Pentru acoperirea deficitului bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, veniturile bugetului se completeaza cu 54,9 milioane lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii.
Bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2012 se majoreaza la venituri cu 155,5 milioane lei, prin majorarea veniturilor curente cu 398,8 milioane lei si diminuarea subventiei acordata de la bugetul de stat cu 243,2 milioane lei, iar la cheltuieli se majoreaza cu de 155,5 milioane lei.

INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României
Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
Cei ce inca mai producem si altceva decat paguba in tara asa, va trebui sa ne incordam spinarile si mai tare pentru ca dincolo de orice cifre si sforaieli populiste, cineva trebuie sa plateasca cu bani adevarati. Cine oare, cine oare???
1. Proiectul de rectificare bugetară: Guvernul majorează cheltuielile de personal prin derogare de la interdicţiile legii (derogare de la Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, care interzice astfel de operaţiuni cu mai puţin de 180 zile înainte de expirarea mandatului Guvernului)
2. Proiectul de rectificare bugetară: Guvernul reduce prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB
E... bine?
Vai ce bine-i cand e rau!
Sa avem rabdare, urmeaza in toamna si "rectificarea rectificarii". In 2009, au fost alegeri prezidentiale in plina taiere a veniturilor bugetarilor cu cca. 15% (in noiembrie si decembrie). Pe acest fond a castigat Basescu alegerile. Acum este randul USL sa incerce reteta.