Morgan Stanley, una dintre cele mai mari banci din SUA, inlocuieste o parte a celor mai bine platti traderi cu calculatoare, in incercarea de a stabiliza divizia de tranzactionare de obligatiuni, care inregistreaza probleme, scrie cotidianul Wall Street Journal, preluat de agentia Mediafax.

Morgan Stanley angajeaza programatori si specialisti IT pentru sistemul de tranzactionare electronica a obligatiunilor si de procesare a ordinelor clientilor, iar schimbarea a redus numarul traderilor pe dobanzi si valute cu 10-20% la unele birouri, informeaza Wall Street Journal.

Veniturile Morgan Stanley din obligatiuni si alte instrumente financiare similare au fost de 2,04 miliarde de dolari in prima jumatate a anului, in scadere cu 60% fata de perioada similara a anului anterior, iar presiunea este in crestere asupra lui James Gorman, presedinte si director general, sa stabilizeze financiar compania.

Banca are in derulare un program de reducere a numarului de angajati cu 4.000, fata de nivelul de 61.900 inregistrat la sfarsitul anului trecut. Peste trei sferturi din posturile vizate au fost deja desfiintate.

Profitul net al Morgan Stanley a scazut cu 54% in trimestrul al doilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 563 milioane de dolari.

Veniturile au coborat cu 24%, la 6,95 miliarde de dolari, ca urmare a declinului incasarilor din activitati de trading. Banca a folosit mai mult de jumatate din venituri, 3,63 miliarde de dolari, pentru plata salariilor si altor beneficii angajatilor.