Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) si-a mentinut cifra de afaceri la nivelul de 4,93 mil.lei in trimestrul doi din 2012 fata de acelasi trimestru din 2011, in ciuda scaderii valorii tranzactionate pe piata de actiuni si unitati de fond cu 31%, se arata in Raportul financiar al BVB. "Declinul activitatii de tranzactionare pe piata de actiuni a fost determinat, pe de o parte de intensificarea ingrijorarilor privind soarta zonei Euro si a consecintelor aferente, si explicat pe de alta parte de comparatia cu o perioada a anului trecut marcata de listarea Fondului Proprietatea, care a determinat in prima parte a 2011 valori de tranzactionare trimestriale record din ultimii 4 ani", potrivit raportului citat. Citeste in atasament Raportul integral al Bursei de Valori.

"Piata produselor structurate, in schimb, a inregistrat cel mai bun trimestru de la lansarea acestui segment, valoarea de tranzactionare fiind tripla fata de trimestrul doi din 2011. Venituri mai mari, in medie cu 20%, au fost obtinute din activitatea de vanzare de date si mentinerea la tranzactionare a emitentilor. Reducerea cheltuielilor operationale cu mai mult de 12% a permis inregistrarea unei cresteri de 37% a profitului operational pana la valoarea de 1,73 mil.lei in trimestrul doi din 2012 fata de acelasi interval al anului trecut de 1,26 mil. lei. Scaderea cheltuielilor operationale a fost determinata de diminuarea cheltuielilor de personal, cheltuieli cu cea mai mare pondere in total, si cheltuieli mai mici inregistrate pentru activitati de promovare si cele de functionare", se arata in documentul citat.

Inregistrarea unei cresteri a profitului operational in trimestrul 2 din 2012 fata de acelasi interval din 2011 a compensat la nivelul semestrului din scaderea de 36% a profitului operational in trimestrul unu din 2012 fata de acelasi interval din 2011. Marja profitului operational s-a imbunatatit la 35% in trimestrul doi din 2012, fata de 27% in acelasi trimestru din 2011.3