Leul a coborat miercuri usor in fata principalelor valute, cotatiile stabilite de banca centrala fiind de 4,4665 unitati in fata euro, de 3,7194 unitati in fata francului elvetian si respectiv 3,5573 lei pentru un dolar SUA. Pragul de 4,47 lei/ euro a fost spart pentru putin timp in cursul diminetii, dupa care cursul a revenit in jurul cotatiei BNR.

Dupa atingerea unor minime istorice in fata monedei unice in timpul verii, lei a revenit la nivelurile de la sfarsitul lunii mai. Ne asteptam ca acesta sa varieze in intervalul 4.45-4.47/EUR pana la sfarsitul verii, arata intr-o nota economistii ING.

Piata pare calma la mijlocul acestei saptamani, dupa ce emisiunea de obligatiuni spaniole a fost considerata un succes, iar Italia a imprumutat suma integrala la care apelase la randamente in scadere. In SUA, dolarul se tranzactioneaza cu prudenta, fiind asteptata interventia lui Bernanke la Jackson Hole. "Performanta dolarului din ultimele 48 de ore sugereaza ca investitorii nu stiu daca Bernanke va da vreun indiciu privind politica monetara", a declarat Kathy Lien, BK Asset Management.

Evolutiile in SUA sunt mixte- daca increderea consumatorilor a scazut considerabil in luna august la cel mai scazut nivel din noiembrie 2011 incoace, preturile locuintelor au crescut insa in luna iunie pentru a cincea luna consecutiv, ceea ce reprezinta un semn bun pentru piata imobiliara.