Situatia economica a Statelor Unite se imbunatateste, dar fara avant, scrie Rezerva Federala americana in Cartea bej publicata miercuri.

"Activitatea economica a continuat sa creasca incet, in iulie si inceputul lui august, in cele mai multe regiuni si sectoare", arata raportul de conjunctura publicat la intervale de sase pana la opt saptamani.

Tonul documentului introduce o nuanta subtila fata de editia precedenta (din 18 iulie), cand Banca centrala remarcase faptul ca ritmul de crestere economica a fost "slaba catre lenta", in toate regiunile.

Federal Reserve a precizat ca Cartea bej a fost realizata pe baza informatiilor culese de la birourile sale regionale, pana la 20 august. Vanzarile cu amanuntul au crescut "in majoritatea zonelor", scrie raportul, dar activitatea de productie, care a fost principalul motor al cresterii economice in primii trei ani de recuperare dupa recesiunea inceputa in vara anului 2009, a scazut in "numeroase regiuni".

In general, adauga documentul, situatia pe piata imobiliara este vazuta "pe cale de a se ameliora".

In linii mari, Cartea bej pare sa confirme ideea ca situatia economica a SUA se imbunatateste usor de la inceputul lunii iulie, dupadoua trimestre in care, potrivit celor mai recente cifre publicate miercuri, cresterea economica a fost de 1,7%, cel mai scazut nivel din vara anului 2011.