Sibex-Sibiu Stock Exchange (Sibex) anunta admiterea SSIF Broker in calitate de Market Maker pe contractul futures DEDJIA_RON, disponibil la tranzactionare pe piata instrumentelor financiare derivate administrata de SIBEX. Admiterea s-a realizat prin decizia Directorului General nr. 180/29.08.2012, iar SSIF Broker SA va activa ca Market Maker pe prima scadenta pentru acest contract.

In calitate de Market-Maker, SSIF Broker SA are ca obligatie introducerea si mentinerea cotatiilor de vanzare si cumparare pentru contractul DEDJIA_RON, cu respectarea unor conditii.

In urma dobandirii acestei calitati, SSIF Broker asigura cotatii pentru sase contracte futures tranzactionate pe piata SIBEX: Aur (SIBGOLD_RON - prima scadenta), Petrol (DEOIL_LSC - prima scadenta), actiunile PETROM (DESNP - prima scadenta), actiunile SIF Muntenia (DESIF4 - prima scandenta), actiunile Fondului Proprietatea (DEFPR - prima si a doua scandenta) si indicele Dow Jones Industrial Average (DEDJIA_RON - prima scandenta).

"Dobandirea calitatii de Market Maker pe derivatele Dow Jones tranzactionate la SIBEX subliniaza, din nou, eforturile pe care SSIF BROKER le depune constant pentru dezvoltarea pietei de capital romanesti. Acest simbol este cel mai tranzactionat contract futures romanesc iar prin aceasta actiune vom da un plus de incredere investitorilor in privinta garantarii unei contraparti in operatiunile pe care le desfasoara. Avand experienta cotarii automate pe contractele futures de aur si petrol, societatea noastra se angajeaza sa asigure si in acest caz, calitatea inalta a serviciilor prin mentinerea permanenta a cotatiilor, actualizarea lor prompta in functie de evolutia activului suport precum si un spread competitiv. In continuare, intentionam extinderea serviciilor de cotare automata pe toate instrumentele pe care activam ca si Market Makeri", explica Grigore Chis, Director General SSIF Broker.

De asemenea, Sibex mai informeaza ca prin decizia nr.161/07.08.2012 Deltastock AD a fost admisa ca participant pe piata instrumentelor financiare derivate administrata de S.C. SIBEX S.A.

"Deltastock este primul participant strain admis pe piata sibiana. Strategia bursei din Sibiu privind cresterea lichiditatii este ca pe termen mediu, Sibex sa creasca numarul de market makeri cu care impreuna sa diversifice oferta de instrumente financiare romanesti disponibile pe piata. Strategia noastra de atragere de intermediari face parte dintr-un plan amplu intrucat fiecare participant nou admis pe piata Sibex reprezinta concretizarea eforturilor noastre de a avea o piata caracterizata de lichiditate si diversitate", spune Ovidiu Petru-Director General Adjunct Sibex.

In prezent pe piata Sibex activeaza un numar de 26 participanti pe piata derivatelor si 16 pe piata spot.

Nikolay Nedkov, Director General Deltastock AD a precizat ca Deltastock este primul broker strain care va deveni MarketMaker la Sibiu. "Acest lucru reprezinta continuarea activitatii companiei noastre pe piata din Romania, activitate pe care am inceput-o in anul 2007, cand am deschis prima sucursala pe piata de aici. Suntem increzatori in potentialul pietei de capital romanesti si credem ca apetitul investitorilor locali pentru tranzactionarea derivatelor va continua sa creasca in anii urmatori. La inceput ne vom concentra activitatea pe cotarea produselor cu activ suport petrol, iar in viitorul apropiat, intentionam sa crestem numarul instrumentelor financiare, fapt pentru care am si inceput colaborarea cu SIBEX. Credem ca experienta noastra in tranzactionarea derivatelor va fi benefica pentru piata si speram ca vom reusi sa crestem lichiditatea pietei si ca vom furniza conditii de tranzactionare mai bune pentru toti participantii", a mai adaugat acesta.

Deltastock este o companie de brokeraj complet autorizata si reglementata potrivit MiFID, reglementata de Comisia de Supraveghere Financiara din Bulgaria si inregistrata la Banca Nationala a Bulgariei.