Analistii CFA Romania se asteapta la o medie a cursului euro/leu de 4,6 in urmatoarele 6 luni si de 4,65 pentru orizontul de un an

de DP     HotNews.ro
Duminică, 2 septembrie 2012, 17:19 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
(02 Sep 2012) PDF, 131KB
Analistii romani membri ai Chartered Financial Analyst Romania au calculat pentru luna august o valoare a indicatorului de incredere macroeconomica a fost de 24,8, in crestere fata de luna anterioara, datorata in special imbunatatirii indicatorului de anticipatii. Indicatorul conditiilor curente a fost de 17,3, iar indicatorul anticipatiilor a inregistrat valoarea de 28,6. In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, mediana anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este 4,6000 (fata de 4,7000 in luna anterioara), iar pentru orizontul de 12 luni este de 4,6500 (fata de 4,6000 in exercitiul anterior).
Vezi in atasament toti indicatorii CFA

CFA Romania a lansat in luna mai 2011 Indicatorul CFA Romania de Inceredere Macroeconomica, indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor finaniari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.
Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni iar participantii sunt membrii ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA.
Indicatorul de incredere macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) este calculat pe baza a 6 intrebari cu privire la:
• Conditiile curente - referitoare la mediul de afaceri si piata muncii;
• Anticipatiile, pentru un orizont de timp de un an pentru: mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale
Pe langa intrebarile necesare pentru calculul indicatorului de incredere macroeconomica, sondajul evalueaza si anticipatiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflatiei, ratele de dobanda, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, conditiile macroeconomice globale si pretul petrolului.

Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.
Astazi, in lume exista peste 100.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 136 societati membre ale CFA Institute. Candidatii pentru titlul CFA trebuie sa promoveze o serie de trei examene intr-o perioada de 3 -7 ani. Fiecare examen presupune cca 250-300 de ore de studiu individual. In plus, sunt necesari 4 ani de experienta profesionala relevanta in domeniul financiar, precum si aderarea la un cod de standarde etice si profesionale stricte.
CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, in mare parte detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrata de CFA Institute (USA). CFA Romania este una dintre cele 136 de societati membre ale CFA
Institute, asociatia avand misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.
In prezent, CFA Romania are peste 130 de membri, majoritatea detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®) sau candidati pentru unul din cele 3 nivele ale examinarii care conduce la acordarea acestui titlu. Profesionistii care sunt membri CFA Romania lucreaza pentru institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere devalori mobiliare, de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, etc.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1038 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Duminică, 2 septembrie 2012, 23:35)

    GigiBanosu [anonim]Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by