Mark Boleat, Policy Chairman al City of London, si Mike Vercnocke, Director City of London Bruxelles, vor participa maine, 5 septembrie, la deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti. Vizita oficiala a reprezentantilor City of London are in vedere recentul acord de cooperare incheiat intre London Stock Exchange Group si Bursa de Valori Bucuresti. La eveniment vor participa Excelenta Sa, Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Domnul Martin Harris, alaturi de reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti.

Mark BoleatFoto: cityoflondon.gov.uk

Cei doi experti se afla la Bucuresti in perioada 4-5 septembrie si au in agenda intrevederi cu reprezentanti ai mediului de afaceri si ai Camerei de Comert Romano-Britanice (BRCC), precum si vizite la Banca Nationala a Romaniei si Bursa de Valori Bucuresti. De asemenea, vor purta discutii la ministerele Transporturilor, Economiei, Finantelor, precum si la CNVM.

Mark Boleat este Presedintele Comitetului pentru Politici si Resurse al City of London si se ocupa cu elaborarea de strategii, alocarea de resurse si mentinerea legaturii cu autoritatile britanice si europene in probleme legate de calitatea Londrei ca nexus financiar global.

Mike Vercnocke este seful Biroului City of London de la Bruxelles, oras in care a locuit inca din 1995, cand a fost numit ca reprezentant al Bank of England la Comisia Europeana. Experienta sa profesionala include postul de consilier si adjunct al Secretarului General al Federatiei Bancare Europene si director al Houston Consulting Europe. Dl. Vercnocke este sef al Biroului City of London de la Bruxelles din anul 2007.

City of London este principalul centru financiar-bancar al Londrei si unul dintre cele mai importante de pe glob. Numele vine de la o zona supranumita si “mila patrata”, situata in inima capitalei Marii Britanii, unde sunt concentrate cele mai importante institutii financiare ale regatului. Populatia zonei este de doar 7000 de rezidenti permanenti, dar peste 300.000 de persoane lucreaza in City. City of London nu este sinonim cu orasul Londra, care este o diviziune administrativa mult mai mare si cuprinde intreaga capitala britanica.