Incetinirea economica in China este principala amenintare la adresa cresterii economiei in Asia, arata un sondaj publicat, miercuri, la care au participat lideri si oameni influenti din regiunea Pacificului.

"In ceea ce priveste amenintarile la adresa cresterii economice, liderii regionali s-au aratat mai ingrijorati de impactul unei incetiniri economice in China decat de cel al unei incetiniri in Europa si Statele Unite ale Americii" indica studiull Consiliului de Cooperare Economica in Pacific (PECC).

56% din respondenti "se pregatesc pentru o performanta economica mai slaba a Chinei in urmatoarele douasprezece luni", fata de 36% in sondajul anterior publicat anul trecut.

Acest studiu, realizat printre 500 de lideri regionali, inclusiv reprezentanti din mediul de afaceri, mediul academic si oficiali guvernamentali, a fost publicat cu cateva zile inaintea summit-ului Organizatiei de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC), care va avea loc in acest weekend la Vladivostok, in Extremul Orient rus.