Sedinta Adunarii Generale a Actionarilor BRD desfasurata joi a aprobat alegerea domnului Philippe Charles Lhotte in calitate de administrator, pentru un mandat de 4 ani, incepand cu data de 13 septembrie 2012, ca urmare a renuntarii la calitatea de administrator a domnului Alexandre Paul Maymat, precum si imputernicirea domnului Petre Bunescu, Director General Adjunct al Bancii, sa semneze in numele bancii Contractul de administratie cu acesta, Actul Aditional si forma actualizata a Actului Constitutiv ca urmare a modificarii componentei Consiliului de Administratie. Numirea domnului Philippe Charles Lhotte este sub conditia obtinerii aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei, se arata intr-un comunicat al BRD-GSG. Dupa plecarea lui Patrick Gelin, BRD a avut in fruntea ei pe Guy Poupet care a avut, potrivit unor surse din mediu bancar, o relatie mai putin cordiala cu BNR.

Guy Poupet a renuntat oficial la mandat dupa aproximativ doi ani si jumatate, preferand sa se pensioneze. El si-a asumat conducerea BRD pe parcursul celei mai dure perioade din criza, reusind sa o mentina pe pozitia de cea mai profitabila banca locala chiar daca prin aceasta orientare BRD a inceput sa piarda cota de piata in fata competitiei. Optiunea sa de a castiga cota de piata printr-o strategie agresiva nu a fost se pare pe placul sefilor de la Paris, Poupet anuntand brusc ca se retrage. Printre prioritatile stabilite se numara stimularea economisirii prin produse inovative si pachete, vanzarea de credite ipotecare si refinantarea creditelor de consum, in timp ce pentru zona corporate figureaza sus pe lista finantarile pentru fonduri europene, energie, sanatate, mediu si infrastructura.

Alexandre Maymat, urmatorul ales pentru conducerea bancii, este absolvent al Scolii Politehnice si al Scolii Nationale de Statistica si Administratie Economica din Paris. In perioada 1991 - 2001 el a ocupat o serie de pozitii in calitate de inalt functionar al statului francez, mai intai in Ministerul Finantelor, apoi la Comisia Europeana. In 2001 intra in Societe Generale, fiind pe rand inspector principal in cadrul Inspectiei Generale, director al centrului de afaceri pentru companii din Paris - Centre, director regional al zonei Franche-Comte, iar in ultimii doi ani director general si administrator al Societe Ge￯nerale Camerun, precum si administrator al filialelor Societe Generale din Ciad si Guineea Ecuatoriala.

Maymat a facut deja vizite in teritoriu, s-a intalnit cu clienti importanti si a inceput sa ia lectii de limba romana, fiind nerabdator sa preia fraiele bancii si sa-si arate abilitatile de manager. A plecat in foarte scurt timp.

Francezul Patrick Gelin, a lucrat pentru Societe Generale din 1970, iar inainte de a veni in Romania in 2001 a condus timp de trei ani subsidiara de la Londra a grupului. In timpul celor doua mandate, Gelin a continuat procesul de restructurare inceput de francezi dupa achizitia bancii de la stat in 1999, iar din toamna lui 2003 a lansat un program de crestere agresiva pe piata de retail care a dus la extinderea retelei teritoriale la peste 930 de unitati . Odata cu cresterea operatiunilor bancii, in jurul BRD s-a constituit in ultimii ani o structura de grup financiar, care include firme de leasing, consumer finance, administrare de flote de autovehicule, administrare de fonduri de pensii, asset management, corporate finance, asigurari de viata.

Gelin este recunoscut ca un apropiat al Guvernatorului BNR, cu care obisnuia sa discute pe teme bancare aproape zilnic, spre deosebire de cei care l-au urmat in functie.

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (AGOA) BRD - Groupe Societe Generale s-a reunit pe 13 septembrie 2012, la hotelul Crowne Plaza. Conform convocatorului, la Adunarea Generala Ordinara au fost indreptatite sa participe si sa voteze persoanele avand calitatea de actionar la data de referinta de 4 septembrie 2012.

La sedinta au fost prezenti actionari reprezentand 86,98 % din capitalul social al bancii.

Sedinta AGOA a fost condusa de Presedintele Provizoriu al Consiliului de Administratie al BRD, Petre Bunescu.