Deloitte Tax: Importurile romanesti de bioetanol din SUA - supuse inregistrarii in Uniunea Europeana
Procesul de investigare este inca in desfasurare si se va finaliza la data de 24 mai 2013. Pe parcursul sau, principalul program de acordare a subventiilor pentru acest produs al SUA a incetat sa mai functioneze, iar Comisia Europeana a decis sa nu mai impuna taxele compensatorii provizorii aferente.
"Comisia Europeana dispune de dovezi care atesta ca in viitor SUA ar putea relua programul de acordare a subventiilor cu efect retroactiv. Prin urmare, s-a stabilit aplicarea masurilor comerciale impotriva importurilor de bioetanol in mod retroactiv inca din momentul inregistrarii acestora de catre autoritatile vamale din statele membre. Perioada de inregistrare a acestor importuri este de 9 luni, incepand cu data de 24 august 2012", declara Mihai Petre, Senior Manager Vama si Comert International in cadrul Deloitte Romania.
Produsul vizat este bioetanolul (denumit uneori si "etanol combustibil"), mai precis, alcoolul etilic obtinut din produse agricole, denaturat sau nedenaturat, cu exceptia produselor cu un continut de apa mai mare de 0.3%, precum si alcoolul etilic obtinut din produse agricole existente in amestecuri cu benzina cu un continut de alcool etilic de peste 10%.
"In situatia in care importati unul dintre produsele mentionate anterior din SUA in Uniunea Europeana, fiecare transport va fi supus procedurilor de inregistrare de catre autoritatile vamale locale. Acesta inseamna ca, in momentul intocmirii declaratiei vamale, va trebui sa furnizati informatii suplimentare cu privire la proportia totala de bioetanol obtinut din produse agricole regasit in acel amestec" , precizeaza Mihai Petre.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?