Conform unui document intern citat de cotidianul financiar Wall Street Journal , Bank of America (BofA) va accelera ritmul restructurarilor in care este deja angajata, pentru a-si eficientiza activitatea, si intentioneaza sa renunte la 16.000 de locuri de munca pana la finalul anului, relateaza AFP.

Banca americana doreste sa isi reduca numarul angajatilor la 260.000 de persoane, cel mai scazut nivel de dupa anul 2008, an in care aceasta si-a modificat dimensiunea cu achizia Countrywide (credite ipotecare) si Merrill Lynch (banca de investitii).

Bank of America isi pierde astfel titlul de primul angajator din sectorul bancar al Statelor Unite din perspectiva numarului angajatilor, fiind depasita JPMorgan Chase si Wells Fargo.

Reducerile de personal planificate fac parte dintr-o strategie prin care se vizeaza o diminuare a dependentei BofA de activitatile sale de risc, precum si dezvoltarea vanzarilor de servicii financiare catre clientii deja existenti.

Potrivit documentului citat de WSJ, "noua" BofA va avea mai putine sucursale si va reduce dimensiunea creditelor sale ipotecare, o sursa a dificultatilor din ultima perioada.

Banca doreste sa inchida 200 de sucursale in acest an, dupa ce in anul 2011 inchisese alte 178 de unitati.

Dupa venirea la conducerea grupului a lui Brian Moynihan, in 2010, Bank of America a cedat mai multe active considerate ne-strategice, valoarea totala a activelor sale scazand cu 7%, la 2.160 de miliarde de dolari.

Bank of America vizeaza economii care pot ajunge 8 miliarde de dolari pe an pana in anul 2015.