Prim-ministrul grec Antonis Samaras a declarat duminica ca este presat sa finalizeze noul plan de austeritate cerut de UE si FMI, intr-un interviu publicat in ajunul reluarii discutiilor dintre Atena si creditorii sai internationali pentru ca acestia sa aprobe continuarea imprumutului extern pentru Atena.

"Pachetul trebuie sa fie finalizat si votat in cateva zile (...)nu pot fi luate in considerare intarzieri", a declarat liderul conservator citat de saptamanalul de centru-stanga To Vima.

Interviul a fost publicat in ajunul unei intalniri programate luni intre ministrul de Finante Yannis Stournaras si Troica reprezentand creditori internationali (UE, BCE, FMI), reintorsi la Atena, dupa o pauza de la inceputul lunii septembrie, pentru reluarea discutiilor legate de salvarea economiei grecesti.

Reuniunea isi propune sa finalizeze documentul asupra caruia guvernul grec de coalitie condus de premierul Samaras a ajuns la un acord politic joia trecuta.

Pachetul de austeritate de 13,5 miliarde de euro propus creditorilor este esential pentru economii bugetare care se bazeaza pe o noua micsorare a salariilor in sectorul public, din pensii si ajutoare sociale.