Banca franceza Credit Agricole a anuntat luni ca a angajat negocieri exclusive in vederea cedarii filialei sale grecesti Emporiki, aflata in dificultate, catre Alpha Bank, care va fi insotita de o recapitalizare suplimentara de 550 milioane euro, anunta AFP.

Credit Agricole SA va cheltui in acest fel, in total, 2,85 miliarde euro pentru Emporiki din iulie, a precizat banca franceza, care a adaugat ca operatiunea se va efectua in schimbul sumei simbolice de un euro.

Oferta ferma a cumparatorului prevede ca banca franceza va subscrie unei emisiuni de obligatiuni convertibile ale Alpha Bank pentru 150 milioane euro rambursabile "sub conditiile si la initiativa Credit Agricole SA" in actiuni Alpha Bank.

Ea prevede, de asemenea, "rambursarea in trei scadente - ultima la finele lui 2014 - a finantarii reziduale a Credit Agricole S.A. catre Emporiki la data cesiunii, garantata prin active de calitate". Suma nu a fost comunicata.

Credit Agricole, care a cheltuit 10 miliarde de euro cu Emporiki de la achizita sa, in 2006, a primit oferte si de la alte doua banci grecesti, Eurobank Ergasias si National Bank of Greece.