ING Bank, una dintre principalele banci active pe bursa de la Bucuresti, isi va inchide operatiunile pe piata de capital locala, anunta B1 Tv. Decizia este una strategica la nivelul grupului. Bursa.ro scrie, citand reprezentanti ai grupului olandez, ca hotararea face parte din planul ING de a se retrage la nivel global de pe pietele unde are astfel de activitati. Astfel, ING va inchide toate operatiunile de brokeraj si conexe (oferte publice, finantari corporative) la nivel mondial. In primele noua luni din 2012, ING a avut al doilea cel mai important rulaj de pe bursa, cu 1,5 miliarde de lei (330 mil. euro) pe piata actiunilor.

Banca a intermediat, printre altele, listarea Fondului Proprietatea (FP), in consortiu cu Raiffeisen si BRD, in ianuarie 2011, si oferta de preluare a actiunilor Azomures (AZO), in luna iunie a acestui an.

"Grupul ING va mai desfasura actiuni doar pe Bursele din Polonia si Benelux", au declarat surse aproapiate situatiei pentru Capital.ro, adaugand ca decizia de retragere de pe bursa este inclusa intr-un plan mai amplu al bancii care presupune eficientizarea afacerilor in contextul unor presiuni importante pe costuri.