INS: Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in august cu 4,7%

de DP     HotNews.ro
Marţi, 2 octombrie 2012, 10:08 Economie | Finanţe & Bănci

In luna august 2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 4,7%  cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,7%, precizeaza Institutul National de Statistica intr-un comunicat de presa. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu  4,9 %, respectiv cu 4,7%.

In perioada 1.I-31.VIII.2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut  fata de  perioada 1.I-31.VIII.2011, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu  4,3%  si respectiv, cu 4,4%.
 •  August 2012  comparativ cu iulie 2012
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  august 2012, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 4,7%, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun  (+7,6%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+6,8%) si vanzarilor de produse nealimentare (+1,2%).
  
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  august 2012, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,7% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun  (+2,3%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru  autovehicule, in magazine  specializate (+1,7%).  Vanzarile de produse nealimentare  au scazut cu 3,0%.
 •  August 2012  comparativ cu  august 2011
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  august 2012, comparativ cu luna august 2011 a inregistrat o crestere cu 4,9% datorata cresterii  vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,6%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+6,9%) si vanzarilor de produse nealimentare (+0,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2012, comparativ cu luna  august 2011 a crescut cu 4,7%, crestere datorata vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,7%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+8,1%) si a vanzarilor de produse nealimentare (+1,4%).

Perioada 1.I-31.VIII.2012 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2011

In perioada 1.I-31.VIII.2012 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut cu 4,3%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,3%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,1%) si  vanzarilor de produse nealimentare (+1,7%).

In perioada 1.I-31.VIII.2012 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,4%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+8,9%),  vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,5%) si  vanzarilor de produse nealimentare (+1,9%).


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

513 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  de ce? (Marţi, 2 octombrie 2012, 12:30)

  palul [utilizator]

  suna bine, chiar de-a dreptul imbucurator, stirea dar partea cea mai importanta lipseshte .. si anume, DE CE a crescut !?

  Tare mi-e teama ca adevarata cauza sunt cantitatile industriale de seminte sparte in timp ce se casca okii la diverse emisiuni TV de mare "calitate" si interes.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri