Bancile au inceput din nou sa majoreze comisioanele pentru a-si acoperi pierderile generate de creditele neperformante. BRD si-a anuntat clientii ca din 7 octombrie va actualiza nivelul unor comisioane pentru persoanele fizice.

De exemplu, daca vreti sa aflati soldul contului de la un ATM al bancii comisionul va fi dublu decat cel de pana acum, adica va creste de la 0,95 lei sau 0,25 euro, la 0,5 euro.

Operatiunea de interogare sold de la POS-ul aflat la ghiseul BRD va fi de patru ori mai scumpa, de la 0,25 euro la 1 euro. Daca extrageti numerar de la un ATM al bancii veti plati mai mult decat dublu ca pana acum. Comisionul va fi de minimum 0,5 lei, fata de 0,2 lei pana in 7 octombrie.

Cat mai costa administrarea unui cont bancar?

Mai multe banci au anuntat inca de la sfarsitul lui septembrie inceputul lui octombrie ca majoreaza comisionul pentru administrarea contului.

Administrarea unui cont in lei costa la Volksbank si ING 3 lei pe luna, la BRD platiti 0,8 euro in valuta contului, BCR ia un comision de 3,5 lei.

La Raifeisen administrarea unui cont curent standard in lei costa 2,5 lei si ajunge pana la 4,9 lei lunar pentru optiunea Salariat si 9,9 lei lunar pentru optiunea Suprem. Comisionul este de 7,5 lei lunar la Unicredit.

Doar CEC si Banca Transilvania nu percep acest comision.