Lucian Anghel paraseste pozitia de economist sef al BCR si preia conducerea BCR Pensii

de DP     HotNews.ro
Joi, 4 octombrie 2012, 13:11 Economie | Finanţe & Bănci


Lucian Anghel, presedinte BVB
Foto: AGERPRES
Lucian Anghel, fostul economist sef al celei mai mari banci locale- BCR, a preluat pozitia de Presedinte al Directoratului si Director General al BCR Pensii, potrivit unui comunicat al institutiei de credit. Numirea sa devine efectiva odata cu aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. BCR Pensii a fost infiintata in anul 2007 si are un capital social de 185 mil RON, avand actionar majoritar Banca Comerciala Romana cu 99,9%.

"Fondurile de pensii private sunt una dintre putinele solutii de finantare interna pe care le are la indemana economia romaneasca. Asigurarea de finantare permite dezvoltarea economiei, inclusiv mentinerea si crearea locurilor de munca", a declarat Lucian Anghel.

Doctor in economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetica la Academia de Studii Economice si a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.
Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, analist si trezorier adjunct. Din 2007 este economist-sef si director executiv al directiei de cercetare si strategie din BCR. Lucian Anghel a fost Membru în Bordul Director al Erste Asset Management şi BCR Asset Management pentru 5 ani.
În 2008, Dl. Anghel a fondat, împreună cu alţi colegi, Asociaţia Română a Analiştilor Financiari-Bancari din România. Este cadru didcatic în cadrul SNSPA si ASE. În Ianurie 2012, Lucian Anghel a fost ales Preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.
Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

2035 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version