Lucian Anghel, fostul economist sef al celei mai mari banci locale- BCR, a preluat pozitia de Presedinte al Directoratului si Director General al BCR Pensii, potrivit unui comunicat al institutiei de credit. Numirea sa devine efectiva odata cu aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. BCR Pensii a fost infiintata in anul 2007 si are un capital social de 185 mil RON, avand actionar majoritar Banca Comerciala Romana cu 99,9%.

Lucian Anghel, presedinte BVBFoto: AGERPRES

"Fondurile de pensii private sunt una dintre putinele solutii de finantare interna pe care le are la indemana economia romaneasca. Asigurarea de finantare permite dezvoltarea economiei, inclusiv mentinerea si crearea locurilor de munca", a declarat Lucian Anghel.

Doctor in economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetica la Academia de Studii Economice si a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, analist si trezorier adjunct. Din 2007 este economist-sef si director executiv al directiei de cercetare si strategie din BCR. Lucian Anghel a fost Membru în Bordul Director al Erste Asset Management şi BCR Asset Management pentru 5 ani.

În 2008, Dl. Anghel a fondat, împreună cu alţi colegi, Asociaţia Română a Analiştilor Financiari-Bancari din România. Este cadru didcatic în cadrul SNSPA si ASE. În Ianurie 2012, Lucian Anghel a fost ales Preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.