Cancelarul german Angela Merkel soseste marti la Atena, in semn de sprijin pentru guvernul conservator Antonis Samaras care incearca sa impuna un nou set de masuri de austeritate pentru a reusi sa obtina o noua transa de ajutor financiar international, dupa trei ani de criza care au dus tara intr-o situatie foarte dificila.

Autoritatile au luat masuri de securitate importante avand in vedere ca dupa-amiaza se asteapta proteste anti-austeritate la Atena.

Traficul in centrul orasului este oprit marti de dimineata pana la ora locala 22:00. Aproximativ 6.500 de politie si scutieri sunt pe picior de razboi pentru a incerca sa evite orice incidente intr-un oras in care protestele continua de trei ani si sunt din ce in ce in ce mai violente, comenteaza AFP.

Vizita lui Merkel la Atena este prima de la inceputul crizei. Grecii de rand considera ca Gemania este responsabila pentru inrautatirea continua a nivelului lor de trai.

Intr-un interviu pentru presa germana saptamana trecuta, dl. Samaras a sunat alarma cu privire la starea Greciei unde rata somajului este de 24%, iar zilnic apar scandaluri de coruptie si suicid, in timp ce zeci de intreprinderi se inchid aproape in fiecare zi.