¬Este regretabil ca un singur actionar minoritar urmareste sa foloseasca sistemul de justitie pentru a intarzia si a interfera cu implementarea hotararilor adoptate de o larga majoritate a actionarilor Fondului. Cu toate acestea, trebuie sa observam ca decizia instantei s-a bazat pe un argument strict tehnic, de procedura, si a facut referire numai la hotararile actionarilor care au fost aprobate in septembrie 2010. De la acea data, actionarii Fondului si-au exprimat si confirmat intentiile referitoare la administrarea Fondului de mai multe ori prin alte hotarari si chiar si-au reiterat aprobarea pentru deciziile luate la AGA din septembrie 2010. Vom continua sa respectam aceste hotarari si sa administram Fondul in conformitate cu contractul nostru de administrare si cu Actul Constitutiv in vigoare", spune Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea

Franklin Templeton Investment Management Limited Sucursala Bucuresti, in calitate de Administrator Unic si Manager de Investitii al S.C. Fondul Proprietatea S.A. (¬Fondul¬), anunta ca, in data de 10 octombrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul formulat de Fond in dosarul nr. 47039/3/2010 si a decis mentinerea sentintei Tribunalului Bucuresti data in data de 22 decembrie 2011. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.

Recursul Fondului Proprietatea a fost formulat la hotararea Tribunalul Bucuresti, care a decis urmatoarele:

  • Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea reclamantei de anulare a Hotararilor Adunarii Generale Extraordinare ale Actionarilor nr. 1, 2, 8 si 9 din data de 06.09.2010 pe baza unor argumente de ordin procedural referitoare la o presupusa incalcare de catre conducerea anterioara a Fondului a formalitatile administrative necesare pentru convocarea sedintei. Aceste hotarari se refera la aprobarea noului Act Constitutiv, aprobarea numirii Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, Sucursala Bucuresti in calitate de administrator unic al Fondului, revocarea fostului Directorat si a fostului Consiliu de Supraveghere si numirea primilor membrii ai ComitetuluiTribunalul Bucuresti a respins cererea reclamantei de anulare a Hotararii nr. 3/06.09.2010 a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor. Aceasta hotarare se refera la listarea Fondului pe Bursa de Valori Bucuresti.
  • Managerul de Fond nu a primit decizia motivata a Curtii de Apel Bucuresti, avand in vedere ca in prezent este disponibil doar anuntul foarte scurt al Curtii.

Cu toate acestea, pentru evitarea oricarei confuzii, Administratorul Fondului mentioneaza ca versiunea Actului Constitutiv la care face referire decizia instantei nu este cea in vigoare in prezent. Noi versiuni ale Actului Constitutiv au fost aprobate de catre actionarii Fondului cu o vasta majoritate in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor din 29 noiembrie 2010, 23 noiembrie 2011 si 4 aprilie 2012.

Mai mult, noile hotarari din cadrul AGA din 25 aprilie 2012 au reiterat in mod expres aprobarea actionarilor pentru toate capetele de cerere referitoare la hotararile ce fac obiectul acestei decizii a instantei: acestea au fost propuse de catre un actionar si aprobate de actionari cu o majoritate de peste 96%.

In consecinta, Managerul de Fond este dator sa respecte Actul Constitutiv in vigoare si deciziile actionarilor in acest sens si va continua sa administreze Fondul in conformitate cu contractul sau de administrare, in colaborare cu Comitetul Reprezentantilor, mai spun oficialii FP