"Faptul ca a disparut Cristian Sima este grav in sine. Ar trebui adus cu mandat si sa raspunda pentru ceea ce s-a intamplat. Nu e vorba aici numai de mine, ci de toti investitorii. Eu am avut o suma consistenta si pana in 3 octombrie primeam extrase de cont din care rezulta ca sunt pe profit. Ma intreb acum daca acele extrase sunt reale. Mi-a propus chiar sa candidez pentru Consiliul de Administratie al Sibex, dar imi cunosc limitele si am refuzat", a declarat profesorul de economie Daniel Daianu pentru HotNews.ro.

Daniel DaianuFoto: Hotnews

Am crezut in buna credinta a unor oameni. Am conturi deschise la cele doua societati WBS Romania si la WBS Holding pentru ca mi s-a spus ca doar asa se putea tranzactiona pe pietele externe. Am investit pentru ca mi s-a spus ca sunt castiguri mici dar sigure. Stiam ca nu lucreaza in marja, mai spune Daianu.

Politia Sibiu a inceput o ancheta in cazul fostului presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima, care nu mai poate fi gasit de cateva zile si care ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el, scrie agentia Mediafax.

"In urma informatiilor aparute in mass-media referitoare la fostul presedinte al Bursei Sibiu, Inspectoratul Judetean de Politie s-a autosesizat in acest caz, fiind incepute verificari", a declarat joi dimineata purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes.

Ea a precizat ca, pana la acest moment, la Politia Sibiu nu a fost depusa nicio sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei acestuia, legata de disparitie, nici din partea altei persoane.

"Nu avem niciun fel de plangere legata de Cristian Sima, autosesizandu-ne pe baza informatiilor aparute in presa", a adaugat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu.

Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecuta. Mediafax scrie, citind surse din piata, ca Sima ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el. Totusi, pe numele sau nu exista nici o plingere, dupa cum a declarat purtatorul de cuvint al Politiei. Surse din piata de capital, citate de Mediafax, au declarat ca Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu in care scria ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar si cerea blocarea acestora.

Angajatii Sibex au incercat de mai multe ori, fara succes, sa il contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are in Elvetia, postul telefonic este suspendat, au mentionat sursele.

Precizare:

Cristian Sima a fost asociat minoritar la firma MediaBit Software SRL in perioada iulie 2006 - septembrie 2012, firma ce opereaza si platforma online HotNews.ro. Initial Cristian Sima a avut o participare de 10% din partile sociale, participare diminuata in anul 2010 la 9% in urma unuei majorari de capital. Cristian Sima a fost investitor financiar in firma, fara niciun rol in activitatea de zi cu zi a platformei HotNews.ro. In prezent, Cristian Sima nu mai este asociat in firma, prin vanzarea partilor sale sociale catre Razvan Corneteanu in septembrie a.c.