Daniel Daianu: Am avut incredere in Sima, am rulat prin cele doua WBS -uri o suma consistenta, sa vedem daca mai putem recupera ceva
Am crezut in buna credinta a unor oameni. Am conturi deschise la cele doua societati WBS Romania si la WBS Holding pentru ca mi s-a spus ca doar asa se putea tranzactiona pe pietele externe. Am investit pentru ca mi s-a spus ca sunt castiguri mici dar sigure. Stiam ca nu lucreaza in marja, mai spune Daianu.
Politia Sibiu a inceput o ancheta in cazul fostului presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima, care nu mai poate fi gasit de cateva zile si care ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el, scrie agentia Mediafax.
"In urma informatiilor aparute in mass-media referitoare la fostul presedinte al Bursei Sibiu, Inspectoratul Judetean de Politie s-a autosesizat in acest caz, fiind incepute verificari", a declarat joi dimineata purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes.
Ea a precizat ca, pana la acest moment, la Politia Sibiu nu a fost depusa nicio sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei acestuia, legata de disparitie, nici din partea altei persoane.
"Nu avem niciun fel de plangere legata de Cristian Sima, autosesizandu-ne pe baza informatiilor aparute in presa", a adaugat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu.
Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecuta. Mediafax scrie, citind surse din piata, ca Sima ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el. Totusi, pe numele sau nu exista nici o plingere, dupa cum a declarat purtatorul de cuvint al Politiei. Surse din piata de capital, citate de Mediafax, au declarat ca Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu in care scria ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar si cerea blocarea acestora.
Angajatii Sibex au incercat de mai multe ori, fara succes, sa il contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are in Elvetia, postul telefonic este suspendat, au mentionat sursele.
Precizare:
Cristian Sima a fost asociat minoritar la firma MediaBit Software SRL in perioada iulie 2006 - septembrie 2012, firma ce opereaza si platforma online HotNews.ro. Initial Cristian Sima a avut o participare de 10% din partile sociale, participare diminuata in anul 2010 la 9% in urma unuei majorari de capital. Cristian Sima a fost investitor financiar in firma, fara niciun rol in activitatea de zi cu zi a platformei HotNews.ro. In prezent, Cristian Sima nu mai este asociat in firma, prin vanzarea partilor sale sociale catre Razvan Corneteanu in septembrie a.c.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Mi se pareau multi cei 100 si ceva de ani de puscarie la care a fost condamnat Madoff.
Vazand acum insa mai de aproape acelasi fenomen, imi dau seama ca si-o merita cu varf si indesat.
Sa il prajim direct odata ce este gasit, sau sa lasam si un judecator sa isi dea cu parerea mai intai?
Ori este naiv, ori delasator iar escrocii sunt axati pe astfel de oameni.
Oricum, atata timp cat sistemul politic actual exista, vor exista si astfel de escroci de mare anvergura care vor profita la maximum de pe urma avantajelor politice.
Ce am votat, aia avem !!
Eu nu o vad ca o chestiune politica, nu acuz pe nimeni de la Hotnews pentru lacomia si prostia unui om, care nu a aratat nimic, decat o mare josnicie.
Spuneti ca ati investit. Investitie este atunci cand deschizi o florarie, un service, un magazin alimentar. Ceea ce ati facut dumneavoastra se cheama pariere si este un joc de noroc. Baccarat, poker sau altceva. Meriti din plin sa pierzi toti banii. Si as dori sa nu va mai vedem pe la TV sa ne dati lectii de economie. "Domnule profesor" ati ramas corigent.
Pentru un securist de vaza, chipurile, inteligent, educat, asemenea ,,performante" sunt de neiertat. Daca ma intrebi, Daianu, este prost ca noaptea. La fel ca Ponta. In aceste conditii, sinceritatea acestuia este amuzanta. Spre nororcul lui Daianu, elevii acestuia sunt prea ocupati si nu pierd timpul citind aceste bloguri. Au de sustinut examene grele, referitoare la relatia dintre activitatile speculative si inflatie:)
Un lucru s-a clarificat: tagma ,,profesorilor" de economie se reduce cu inca doi bisnitari.
Imi pare rau, dar este prea devreme sa discutam - important mi se pare ca trebuie gasit Sima - Deocamdata atat si restul pe urma.
Scrie o persoana careia i-au disparut - politia nu stie cum - actele, banii, distrus laptop si pus putin foc la masina personala. Daca unele lucruri par intamplatoare - nu intotdeauna ele sunt intamplatoare - fara conspiratii - va rog!
Acuma; sa-ti incredintezi banii unui speculator mi se pare foarte riscant.Omul nu avea in cap decat derivate,bursa de la Sibiu,operatiuni riscante,hedging,Forex si dribling pe metru patrat.
M-am referit la hedging in sensul politicii hedge fund-urilor care au strategii foarte complexe si riscante (skewness,kurtosis,arbitrage,etc).
E celebru cazul Long Term Capital Management care chiar daca foloseau laureati ai premiului Nobel in economie ,tot nu au acoperit riscul si fondul s-a prabusit.