"​Casa Romana de Compensatie SA nu are nici un fel de legatura sau relatii cu WBS Holding si nu detine nici un fel de informatii referitoare la eventualele operatiuni desfasurate de catre dl. Cristian Sima cu fondurile clientilor WBS Holding. CRC nu detine si nu a detinut niciodata sume de bani sau active ale clientilor societatii WBS Holding. Fondurile banesti ale CRC, inclusiv marjele membrilor compensatori si ale clientilor acestora sunt in deplina siguranta si se afla in totalitate la dispozitia societatii. Activitatea CRC de compensare si decontare a tranzactiilor efectuate pe piata reglementata de instrumente financiare derivate administrata de SIBEX - Sibiu Stock Exchange se desfasoara normal", se arata intr-un comunicat al institutiei remis joi, HotNews.ro

Casa Romana de Compensatie SA Sibiu (CRC) este una din institutiile centrale ale pietei futures si de optiuni, care se ocupa cu gestionarea riscului participantilor, activitatea sa avand reguli proprii. CRC a preluat din septembrie 1998 activitatea fostului Departament de Compensare al BMFM Sibiu.

Precizare:

Cristian Sima a fost asociat minoritar la firma MediaBit Software SRL in perioada iulie 2006 - septembrie 2012, firma ce opereaza si platforma online HotNews.ro. Initial Cristian Sima a avut o participare de 10% din partile sociale, participare diminuata in anul 2010 la 9% in urma unuei majorari de capital. Cristian Sima a fost investitor financiar in firma, fara niciun rol in activitatea de zi cu zi a platformei HotNews.ro. In prezent, Cristian Sima nu mai este asociat in firma, prin vanzarea partilor sale sociale catre Razvan Corneteanu in septembrie a.c.