Perioada de recuperare a crizei financiare se va prelungi mai mult decat ne inchipuiam initial, iar acest lucru va avea un impact major asupra companiilor care trebuie sa inteleaga importanta amenintarilor informatice, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Petru Rares, directorul general al Institutului Bancar Roman, citat de Money.ro. Se vorbeste foarte mult de o prelungire a perioadei de recuperare a crizei financiare pentru mult mai multi ani decat ne inchipuiam noi. Totul se petrece pe fondul unei abordari axate pe sistemul bancar, care incepe sa aplice politici de cost-control din ce in ce mai mult. Criza si maturitatea companiilor bancare tinde sa le faca sa inteleaga importanta amenintarilor informatice. In prezent, suntem in fata unui val de re-reglementare a serviciilor financiar-bancare, iar European Banking Authority emite tot timpul reglementari de protejare a serviciilor bancare", a mai spus Rares.

Petru Rares, IBRFoto: EurActiv.ro

Fost presedinte al Bancii Romanesti si al Eximbank, Rares se afla la conducerea Institutului Bancar Roman, institutie care se ocupa de instruirea si sprijinirea comunitatii financiar-bancare din Romania.

Institutul Bancar Roman a organizat marti conferinta Cyberthreats, in cadrul careia PwC Romania a prezentat concluziile studiului Global State of Security Survey 2013. La eveniment au participat specialisti in securitatea informatiilor din partea SRI, BNR si ai unor firme private specializate.

Urmatoarea conferinta va avea loc joi 18 octombrie tema fiind legata de domeniul certificarilor internationale, la care IBR faciliteaza accesul. "Indiferent ca vorbim despre certificarile ACCA, CFA, FIA, CICS, CICP, PMP, MBA sau EFCB, acestea au o deosebita importanta pe piata locala si internationala a muncii si sunt apreciate de orice angajator. Cum Franta, de exemplu, tocmai si-a deschis piata muncii pentru cei care doresc sa lucreze in domeniul financiar sau bancar, o astfel de certificare este o prima conditie pentru a ajunge acolo", spun oficialii IBR. In cadrul evenimentului, pentru fiecare curs certificat, vor fi prezenti lectorii ce vor sustine prezentari demonstrative, bazate pe aplicatii si studii de caz. Acestea vor fi urmate de sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri. Pot participa gratuit toti cei care vor sa faca parte din comunitatea specialistilor certificati international, conditie pentru o rapida ascensiune in cariera, iar specialistii IBR ii vor ajuta sa isi aleaga programul optim.