Guvernul nu sustine proiectele de lege privind insolventa persoanelor fizice
Potrivit acestora, procedura insolventei are ca scop acoperirea creantelor contra debitorului, iar in caz de faliment personal, bunurile debitorului vor fi lichidate in vederea acoperirii datoriilor sale, potrivit Agerpres.
Procedura insolventei se deschide la cererea debitorului care odata cu cererea recunoaste cu buna credinta ca se afla in stare de insolventa, sau la cererea creditorului care detine o creanta certa, lichida si exigibila contra debitorului.
Deschiderea procedurii insolventei pentru persoane fizice, precum si celelalte procese si proceduri aferente sunt in competenta teritoriala a tribunalului in raza teritoriala a caruia isi are locuinta statornica, domiciliul sau resedinta debitorul.
Proiectul de lege mai stabileste ca debitorul de buna credinta care, fie prin plan, fie prin plata anticipata, a acoperit un minimum de 75% din valoarea totala a creantelor acceptate in lista creditorilor, va beneficia de inchiderea anticipata a procedurii si de stergerea din toate registrele de publicitate si evidentele publice a consecintelor juridice ale insolventei.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Unii ar vrea ca sa fie urmarita datoria si la copii si la nepoti si chiar si la stranepoti, dupa cum declara Yahve in exod: "pedepseste faradelegea parintilor in copii pana la a treia si la a patra generatie"... Cam asa ar vrea unii nenorocitzi.
Insolventa inseamna ca am dat tot ce am avut si ca nu mai am nici un fel de resurse si ca debitorul imi lasa in pace familia. Dar unii nu vor nicidecum asaceva.
In schimb, cand e sa dea faliment o banca, trebuie ca ea sa fie salvata de stat ca e "to big to fail", iar pe managerii care au adus-o la faliment nu-i urmareste nimeni.
Asta este una din binefacerile societatzii minunate in care traim.