Leul s-a apreciat usor in prima sedinta de tranzactionare din aceasta saptamana, Banca Centrala cotand un euro la 4,5809 lei (fata de nivelul la care a inchis saptamana trecuta- 4,5789 lei). In fata francului elvetian, moneda romaneasca a inchis usor mai depreciata (la un nivel de 3,7885 unitati in fata unui franc), tendinta mentinuta si in comparatie cu dolarul SUA (cursul BNR afisat luni-3,5097 ron/usd fata de 3,49 ron/usd cat fusese cotat vineri).

Pe piata monetara, ratele ON au scazut pana in jurul nivelului de 4% azi, iar cu ratele TN aflate in preajma aceluiasi nivel, ne asteptam ca ratele pe termen foarte scurt sa ramana aici pentru ultimele doua zile ale acestei perioade de mentinere a rezervelor minime, se arata intr-un raport al ING destinat clientilor. Segmentul 1M-3M al curbei de randamente swap este in continuare in jurul nivelului de 5,3%.

Ministerul finantelor va licita astazi obligatiuni de stat la 4 ani in euro in valoare de 150 de milioane de euro. Judecand dupa recenta imbuntataire a titlurilor de stat in euro, al caror randament a scazut cu aproximativ 100pb de la redeschiderea eurobond-ului la 6 ani in septembrie, ne asteptam la un randament maxim in jurul a 3,4% la licitatia de astazi. Data fiind suma redusa pe care MF isi propune sa o vanda astazi, un eventual efect pozitiv asupra pietei tilurilor de stat in lei va fi probabil limitat. Insa licitatia de astazi va oferi probabil un indiciu pentru rezultatul unei potentiale refinantari a titlurilor de stat emise local in valoare de 800 milioane euro, cu scadenta in 10 noiembrie, mai precizeaza raportul citat