Procuratura austriaca investigheaza mai multi manageri ai Raiffeisen Bank sub suspiciune de insider trading in legatura cu fuziunea Raiffeisen International cu Raiffeisen Zentralbank din 2010, a anuntat luni un purtator de cuvant al procuraturii citat de Reuters.

In jur de 15 persoane sunt suspectate ca ar fi fost implicate in vanzarea de actiuni Reiffesisen International inainte de anuntarea fuziunii provocand, la acel moment, o scaderea a valorii actiunilor.

Procurorii austrieci au inceput sa investigheze cazul in urma cu cateva luni, ca urmare a unei plangeri formulate de autoritatea de reglementare a pietei financiare din Austria - Austrian Financial Market Authority (FMA).

Raiffeisen a precizat ca suspiciunile sunt neintemeiate pentru ca nu s-a stiut, cu certitudine, ca fuziune va avea loc decat dupa ce aceasta s-a facut. "Nu ar fi putut sa existe nici macar posibilitatea teoretica de a folosi aceste informatii in mod necorespunzator", a firmat un purtator de cuvant al Raiffeisen.

Procuratura austriaca a anuntat ca investigatia ar trebui sa fie terminata in decurs de cateva luni pentru ca numarul de persoane implicate si de suma de bani obtinuta, 87 000 euro (113 000 dolari), sunt destul de scazute.

Un purtator de cuvant al FMA a confirmat de autoritatea de reglementare a depus plangere si a declarat ca institutia va colabora cu procuratura.