Cresterea economiei Germaniei va incetini puternic in ultimele trei luni ale acestui an, fiind posibila o contractie din cauza impactului crizei datoriilor din Zona Euro, dupa un avans solid in trimestrul al treilea, potrivit unor rapoarte publicate luni de Ministerul de Finante si banca centrala, relateaza Mediafax.

"Activitatile industriale din septembrie au fost solide, dar in ultimul trimestru Germania s-ar putea confrunta cu o incetinire a economiei", se arata in raportul Ministerului Finantelor. Raportul evidentiaza faptul ca slabiciunea economica a unor tari din Zona Euro apasa asupra Germaniei.

Potrivit unui alt raport publicat luni de banca centrala germana, Bundesbank, dupa o expansiune semnificativa a economiei in trimestrul al treilea, "ar putea urma o stagnare sau un recul in ultimul trimestru al anului".

Cu toate ca guvernul de la Berlin a imbunatatit recent estimarea de crestere economica pentru acest an de la 0,7% la 0,8%, pentru 2013, au redus prognoza de la 1,6% la 1% invocand criza datoriilor suverane si incetinirea activitatilor economice in regiunile emergente.

FMI anticipeaza ca economia germana va avansa in acest an si in 2013 cu 0,9%.