Euro se tranzactiona in jurul orei 9,40 la un curs de 4,55 de lei, moneda europeana pastrandu-si la randul ei stabilitatea in fata dolarului SUA (la un paritate de 1,29). Fata de inceputul saptamanii, leul a castigat teren in fata principalelor valute. Jucatorii din piata sunt prudenti din cauza crizei din Europa, dolarul avand sustinerea cifrelor legate de evolutia economiei americane. Moneda unică europeană a scăzut față de moneda japoneză la 103.52 yeni (de la un nivel de 103.78 yeni cu o zi in urma).

Dolarul american e sprijinit de publicarea cifrelor privind șomajul- acest indicator inregistrand un declin puternic- si la revenirea puternica a comenzilor pentru bunuri de folosință îndelungată în septembrie.

Guvernul britanic a confirmat iesirea din recesiune în trimestrul al treilea. In absența unor avansuri semnificative cu privire la solutia de iesire din criza a Europei, investitorii au rămas precauți în achiziția de moneda europeană.

În plus, situația din Grecia continuă să ingrijoreze chiar dacă Atena a încercat joi să risipească incertitudinea privind evoluția negocierilor sale cu creditorii internaționali, arătându-se decisa sa aplice programul de austeritate solicitat.

La ora 9, lira sterlină coborase in fata euro pana la nivelul de 80.26 pence/ euro si respectiv la 1.6111 in fata dolarului american.

Francul elvetian a ramas stabil față de euro, la o paritate de 1.2097 franci /euro și a pierdut teren față de dolar , ajungand la 0.9356 franci pe dolar.